Να έχουμε αυτοπεποίθηση να κάνουμε το παιχνίδι μας

Βέβαιος ότι η ομάδα του μπορεί να είναι ανταγωνιστική αύριο (17/3) στο Βέλγιο απέναντι στη Γάνδη και να επιστρέψει στην Ελλάδα με την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League είναι ο Ρασβάν Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα ότι οι παίκτες του θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν τη νίκη της Τούμπας (1-0), απέναντι σε μια ομάδα που θα παλέψει για να ανατρέψει το μειονέκτημά της.

«Η μόνη διαφορά που θα υπάρχει θα είναι στον ψυχολογικό τομέα. Η Γάνδη θα μπει με ψυχολογία να νικήσει και εμείς θα μπούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα», σχολίασε ο Ρουμάνος τεχνικός.

Στη συνέχεια, ο Λουτσέσκου ρωτήθηκε και τοποθετήθηκε για:

Την «κακοτυχία» με τους τραυματισμούς από την προηγούμενη εβδομάδα«Πάλι ξεκινάμε με αρνητική σκέψη; Να είστε χαρούμενοι που όλοι οι υπόλοιποι είναι έτοιμοι να παίξουν. Λοιπόν… σοβαρά τώρα.

Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι, αυτό πρέπει να το έχουν όλοι στο μυαλό τους. Προσπαθούμε να χτίσουμε τη νοοτροπία της ομάδας με το να έχουν όλοι οι παίκτες το ρόλο τους και να ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν όταν θα παίξουν. Θέλουμε τους πάντες να είναι έτοιμοι».

Το αν περιμένει κάτι διαφορετικό από τη Γάνδη«Δε νομίζω ότι μια ομάδα μπορεί να αλλάξει από τη μια εβδομάδα στην άλλη. Άλλωστε, ξέρουμε το στιλ τους, ξέρουμε τον ποδοσφαιρικό τρόπο σκέψης τους. Στα πρώτα λεπτά στην Τούμπα πήγαν να παίξουν δυνατά, επιθετικά, ήθελαν να έχουν την κατοχή και αυτό θα θελήσουν να κάνουν και τώρα.

Θα πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η μόνη διαφορά που θα υπάρχει θα είναι στον ψυχολογικό τομέα. Η Γάνδη θα μπει με ψυχολογία να νικήσει και εμείς θα μπούμε για να κάνουμε το παιχνίδι μας, να διαχειριστούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Μη ξεχνάτε ότι έχουμε κάνει σημαντικές νίκες εκτός έδρας».

Τις παρατηρήσεις του προπονητή της Γάνδης για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ομάδας του«Ένα κακό γήπεδο είναι κακό για το ποδόσφαιρο. Η Γάνδη έχει ποιότητα και τέτοιες ομάδες θέλουν καλά γήπεδα. Θέλουμε ένα καλό γήπεδο γιατί είμαστε ομάδα που θέλουμε κατοχή της μπάλας.

Έχουμε αποδείξει όμως ότι έχουμε διαχειριστεί την κατάσταση και σε γήπεδα πουν δεν ήταν καλά, όπως στην αρχή της χρονιάς η Τούμπα. Το θέμα για μας είναι το πώς θα είμαστε μέσα στο ματς».Πηγή