Νέος επικεφαλής της ΚΕΔ… και με τη βούλα ο Κλάτενμπεργκ

Ο Άγγλος πρώην διεθνής ρέφερι, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, είναι από σήμερα (5/08) και τυπικά ο νέος επικεφαλής της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ.

Οι δύο πλευρές είχαν δώσει τα χέρια εδώ κι αρκετές ημέρες και την Τετάρτη «επισφραγίστηκε» η συμφωνία με την υπογραφή των συμβολαίων, αφού προηγήθηκε η συνάντηση του νέου «ισχυρού άνδρα» της ΚΕΔ με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ευάγγελο Γραμμένο.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε: «Ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και τυπικά ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο 45χρονος πρώην διαιτητής FIFA υπέγραψε το διετές συμβόλαιο συνεργασίας του με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ κ. Ευάγγελου Γραμμένου, του υπεύθυνου του τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA και UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ αναλαμβάνει αμέσως τα νέα του καθήκοντα και στο πρώτο διάστημα της ενημέρωσής του για τον τρόπο λειτουργίας της ΚΕΔ θα συνεργάζεται με τον κ. Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν, ο οποίος θα παραμείνει έως τις 31 Αυγούστου 2020, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ομαλή συνολική μετάβαση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής στο νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα των άμεσων συνεργατών του στη νέα Κ.Ε.Δ. Πρόκειται για τους κ.κ. Αλαν Σνόντι (Βόρεια Ιρλανδία) και Ζοάο Καπέλα (Πορτογαλία).

Όπως έγινε τέλος γνωστό από τον κ. Κλάτενμπεργκ, για λόγους επιβολής πλήρους διαφάνειας στο επίπεδο της λήψης αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών, αλλά και διαρκούς εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων στο Παιχνίδι, των Μ.Μ.Ε. και των φιλάθλων, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Super League 1, θα ισχύσει πρόγραμμα εβδομαδιαίας ανάλυσης επίμαχων φάσεων κάθε αγωνιστικής, με τη βοήθεια του VAR και με τη χρήση-δημοσιοποίηση των διαλόγων κατά την διάρκεια της εφαρμογής του.

O κ. Mark Clattenburg είναι γεννημένος στις 13 Μαρτίου 1975 στην κομητεία του Ντάραμ. Ήταν επαγγελματίας διαιτητής  για περισσότερα από 13 χρόνια στην Premier League και διεθνής για 12 χρόνια και είχε επιλεγεί να διευθύνει σειρά κορυφαίων αγώνων.»

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κλάτενμπεργκ επιβεβαίωσε την παρουσία ξένων ρέφερι στα ντέρμπι της επόμενης περιόδου, ζήτησε τη συνεργασία όλων για να μπορέσει η ελληνική διαιτησία να κάνει άλματα προόδου, ενώ τόνισε πως ένας από τους στόχους του είναι και η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του VAR.Πηγή