Νέα δύσκολη αποστολή με Πολωνία για την Εθνική Γυναικών

Μετά την οικοδέσποινα του 2ου ομίλου του Ευρωβόλεϊ, Βουλγαρία, η Εθνικής ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (20:30, ΕΡΤ3) την Πολωνία, σε μία ακόμη δύσκολη αποστολή.

Τέταρτη στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό, η Πολωνία μπορεί να ταξίδεψε στη Φιλιππούπολη χωρίς Βόλοζ, Κακολέφσκα, αλλά έχει έρθει με μία εξαιρετική και πανύψηλη ομάδα που έχει ως στόχο να βρεθεί στα μετάλλια.

«Η Πολωνία είναι μια ακόμη σπουδαία ομάδα η οποία βρίσκεται κάποια βήματα πιο μπροστά από εμάς. Είναι ένα πανύψηλο σύνολο με πολύ έμπειρες αθλήτριες και μία ακόμη πρόκληση για τη δική μας ομάδα που πρέπει να συνεχίσει να μεγαλώνει και να παίζει με τέτοιου επιπέδου αντιπάλους. Θα πω για μια ακόμη φορά ότι κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία, δουλέψαμε πάρα πολύ, τα 9 φιλικά μας βοήθησαν, αλλά σίγουρα στα επίσημα ματς μετράνε κι άλλα πράγματα και φυσικά ο αντίπαλος που έχεις απέναντι σου», σχολίασε ο Γκιγιέρμο Ναράνχο.

Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει αύριο από την ομάδα του, είπε: «Θέλω πρώτα απ’ όλα να δω μια αντίδραση μέσα στο γήπεδο. Σήμερα πάλι δουλέψαμε σε κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία στην υποδοχή και αύριο περιμένω να έχουμε καλύτερη εικόνα τόσο στο σερβίς όσο και στην υποδοχή. Αν το κάνουμε τότε θα είναι ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Πόσο ανταγωνιστικό; Θα φανεί μέσα στο γήπεδο».

Αν υπάρχει μία αθλήτρια στην Εθνική που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη την Πολωνία, αυτή είναι η Όλγα Στράντζαλη η οποία φέτος αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με την Κέμικ Πολίς (ενώ έχει ήδη τρεις σεζόν στο πολωνικό πρωτάθλημα).

«Κατά τη γνώμη μου η Πολωνία είναι στα ίδια επίπεδα αν όχι καλύτερη από τη Βουλγαρία με αθλήτριες που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα. Κι αυτό που θέλουμε εμείς κόντρα σε μια τέτοια ομάδα είναι να δείξουμε τον καλό μας ευατό. Η χθεσινή εμφάνιση κόντρα στη Βουλγαρία δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας και θέλουμε να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο», δήλωσε.

Όσον αφορά στο τι έφταιξε χθες, η διεθνής ακραία ακόμη και τώρα δεν μπορούσε να δώσει μία πειστική εξήγηση… «Δεν ξέρω αν ήταν το άγχος, αλλά ήταν σίγουρα ένα κακό ματς και σε δύο σετ κολλήσαμε σε μία περιστροφή… Μας πόνεσε πολύ αυτή η εμφάνιση, μας πείραξε γιατί σε όλη την προετοιμασία δεν είχαμε δείξει τόσο κακή εικόνα και θέλουμε να το αλλάξουμε αμέσως».Πηγή