Με Τουρκία, Βρετανία και Λευκορωσία η Ελλάδα στα προκριματικά του Παγκοσμίου

Στον 2ο όμιλο του α΄ προκριματικού γύρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κληρώθηκε η Εθνική ομάδα  μπάσκετ των Ανδρών, μαζί με τις Τουρκία, Βρετανία και Λευκορωσία, εντός κι εκτός έδρας.

Αυτό θα συμβεί στα τρία «παράθυρα» που είναι προγραμματισμένα για τον Νοέμβριο του 2021 (20-30/11), τον Φεβρουάριο του 2022 (21/2-1/3) και τον Ιούνιο του 2022 (27/6-5/7), με τις πρώτες τρεις ομάδες κάθε γκρουπ να προκρίνονται στον β΄ γύρο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης.

Εκεί δημιουργούνται νέα γκρουπ μέσω της συνένωσης των οκτώ ομίλων του α΄ γύρου ανά δύο, με όλες τις ομάδες να μεταφέρουν στο β΄ γύρο τα αποτελέσματά τους από την α΄ φάση. Έτσι, η Εθνική καλείται να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον α΄ γύρο με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Στόχος η… pole position στο β΄ γύρο των προκριματικών, που θα κρίνει άλλωστε και την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023 σε Ινδονησία, Ιαπωνία και Φιλιππίνες.Πηγή