Με Μέσι και τρεις της Premier League η Αργεντινή τον Οκτώβριο

Με τον Λιονέλ Μέσι ηγέτη θα αγωνιστεί η Αργεντινή στην προσεχή σειρά των τριών αγώνων στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Οι νέες προσθήκες του ομοσπονδιακού εκλέκτορα Λιονέλ Σκαλόνι στη λίστα των 30 παικτών περιλαμβάνουν τις επιστροφές του τερματοφύλακα Εστεμπάν Αντράντα και του επιθετικού Λούκας Αλάριο.

Επίσης, ο Σκαλόνι κάλεσε τρεις παίκτες που αγωνίζονται στην Premier League, αν και η χώρα της Νότιας Αμερικής παραμένει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας για την Covid-19. Πρόκειται για τους Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Κριστιάν Ρομέρο της Τότεναμ και τον τερματοφύλακα της Άστον Βίλα Εμιλιάνο Μαρτίνες.

Οσοι φτάνουν από χώρες της «κόκκινης λίστας» στη Βρετανία πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 10 ημέρες, με συνέπεια και οι τρεις να κινδυνεύουν να χάσουν τα παιχνίδια της Premier League το σαββατοκύριακο 16-17 Οκτωβρίου.

Τον Αύγουστο η Premier League αρνήθηκε να απελευθερώσει παίκτες που ταξίδευαν σε χώρες της «κόκκινης λίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω αυστηρών κανόνων καραντίνας κατά την επιστροφή τους.

Τον περασμένο μήνα ο προκριματικός αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής διακόπηκε στο 5ο λεπτό, μετά την είσοδο στο γήπεδο των υγειονομικών αρχών της Βραζιλίας που κατηγόρησαν παίκτες της Αργεντινής, οι οποίοι αγωνίζονται στην Premier League, ότι παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας της χώρας για την Covid-19.

Η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει (εκτός) στην Παραγουάη την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και υποδέχεται την Ουρουγουάη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου, πριν φιλοξενήσει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου το Περού.

Πηγή: AFP, ReutersΠηγή