Κοντά στην Τσιμανούσκαγια άνθρωπος της ΔΟΕ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ΔΟΕ στην υπόθεση της Κριστσίνα Τσιμανούσκαγια.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε το απόγευμα της Κυριακής (1/08) ότι είχε συνομιλία με την αθλήτρια από την Λευκορωσία, η οποία νωρίτερα ισχυρίστηκε πως εκδιώχθηκε από την Ομοσπονδία της πατρίδας εξαιτίας της κριτικής που φέρεται να έκανε στους προπονητές της εθνικής ομάδας στίβου.

Η Λευκορωσίδα σπρίντερ είχε ζητήσει από την ΔΟΕ να εξετάσει την υπόθεσή της, ισχυριζόμενη ότι απομακρύνθηκε από την Εθνική ομάδα και οδηγήθηκε στο αεροδρόμιο του Τόκιο παρά την θέλησή της.

«Ζητώ τη βοήθεια από τη ΔΟΕ» ανέφερε η Τσιμανούσκαγια σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram του Ιδρύματος Αθλητικής Αλληλεγγύης της Λευκορωσίας, μιας ομάδας που υποστηρίζει αθλητές φυλακισμένους ή παραγκωνισμένους για τις πολιτικές απόψεις τους.

«Υπάρχει πίεση εναντίον μου. Προσπαθούν να με βγάλουν από τη χώρα χωρίς την άδειά μου. Ζητώ από τη ΔΟΕ να εμπλακεί» συμπλήρωσε.

Η ΔΟΕ από την πλευρά της ενήργησε άμεσα κι όπως έγινε γνωστό έστειλε έναν εκπρόσωπό της για να συμπαρασταθεί στην αθλήτρια και να διασφαλίσει πως η κατάσταση δεν θα πάρει δυσάρεστη τροπή.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι διεργασίες συνεχίζονται και εξετάζονται όλα τα πιθανά μέτρα που μπορεί να πάρει αφενός μεν για να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα για την Τσιμανούσκαγια, δε, αφετέρου, για να διασφαλίσει ότι δεν θα καταπατηθούν τα δικαιώματά της.Πηγή