Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση ο προπονητής της Εθνικής Ζάμπια

Για σεξουαλική επίθεση κατηγορήθηκε την Παρασκευή (11/12) ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ζάμπια, Μιλουτίν Σρεντόγεβιτς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Πορτ Ελίζαμπεθ της Νίοτιας Αφρικής με μία σερβιτόρ, η οποία προχώρησε στην καταγγελία κατά του 51χρονου τεχνικού την περασμένη Δευτέρα (7/12).

Όπως επιβεβαιώθηκε από την εθνική εισαγγελία της Νότιας Αφρικής (NPA) ο Σρεντόγεβιτς εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με την εκπρόσωπο της εισαγγελικής αρχής, Ανελίσα Ενγκακάνι, να υποστηρίζει ότι δεν έχει ζητηθεί ακόμη από τον έμπειρο προπονητή να υποβάλει ένσταση.

Μετά την κατάθεση που έδωσε αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση περίπου 545 ευρώ, ενώ θα παρουσιαστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Σέρβος προπονητής, είχε εργαστεί στο παρελθόν στην Εθνική Ομάδα της Ουγκάντας, την οποία οδήγησε στους τελικούς του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών το 2017 μετά από 39 χρόνια, αλλά και σε μεγάλα αφρικανικά κλαμπ, όπως οι Ορλάντο Πάιρατς από τη Νότια Αφρική και η Ζάμαλεκ της Αιγύπτου.

 Πηγή