Ικανοποίηση στον αθλητικό κόσμο των ΗΠΑ για την εκλογή Μπάιντεν

Με ικανοποίηση από τον αθλητικό κόσμο των ΗΠΑ έγινε δεκτή η εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως ο 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, πρωταθλητής NBA με τους Λέικερς, ανάρτησε στο Twitter σύντομο βίντεο που τον δείχνει να απολαμβάνει το πούρο του, αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου με το εξής σχόλιο: «Περισσότερα από μια ψηφοφορία».

Ο σούπερ σταρ των «λιμνάνθρωπων» δημιούργησε, μαζί με άλλους διάσημους αθλητές, μια Ένωση προκειμένου να πείσει το εκλογικό σώμα των μαύρων να ψηφίσει, καθώς ο χαμηλός αριθμός ψηφοφόρων στην αφροαμερικανική κοινότητα ωφέλησε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

«Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν και την εκλεγμένη αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις! Έχουν αγωνιστεί πιστά και ειλικρινά και ξέρω ότι θα ηγηθούν αυτής της χώρας με τον ίδιο σεβασμό. Ο Τζο Μπάιντεν θα θεραπεύσει και θα επανενώσει αυτήν την χώρα. Το είπε, δεν υπάρχει ούτε μπλε ούτε κόκκινο, αλλά μόνο Αμερικανοί», έγραψε ο Έρβιν Μάτζικ Τζόνσον.

Η αρχηγός της Εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, Μέγκαν Ράπινο, είπε: «Συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις. Δεν μπορώ να υποτιμήσω το πόσο ιστορικό και καταπληκτικό είναι αυτό για την Καμάλα Χάρις, για τις μαύρες και τις γυναίκες της νότιας Ασίας, παντού και για την Αμερική. Ας μην ξανακοιτάξουμε ποτέ πίσω, ποτέ. Ευχαριστώ τις μαύρες γυναίκες».Πηγή