Η WTA ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση της Πενγκ

Η Ένωση Τένις Γυναικών (WTA) ξεκίνησε έρευνα μετά τις κατηγορίες της Πενγκ Σουάι για σεξουαλική επίθεση εναντίον της, από Κινέζο πρώην αξιωματούχο.

Η 35χρονη Σουάι δημοσίευσε στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo καταγγελίες εναντίον της Ζανγκ Γκαολί, του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ισχυριζόμενος ότι την είχε αναγκάσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Στην ανάρτηση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη προτού διαγραφεί στη συνέχεια, η πρωταθλήτρια του διπλού στο Wimbledon το 2013 ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και είχε αναπτύξει αισθήματα για εκείνον.

Όλο το περιεχόμενο της Πενγκ έχει αφαιρεθεί έκτοτε από το Weibo και πολλές αναφορές σημειώνουν ότι δεν έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον, αναφέρθηκε στο θέμα με δήλωσή του. «Τα πρόσφατα γεγονότα στην Κίνα σχετικά με μια αθλήτρια της WTA, την Πενγκ Σουάι, προκαλούν βαθιά ανησυχία. Ως οργανισμός αφιερωμένος στις γυναίκες, παραμένουμε προσηλωμένοι στις αρχές μας, οι οποίες βασίζονται στην ισότητα, τις ευκαιρίες και το σεβασμό», είπε.

Και η δήλωση κατέληξε:

«Η Πενγκ Σουάι και όλες οι γυναίκες αξίζουν να ακουστούν, όχι να λογοκριθούν. Η κατηγορία της για τη συμπεριφορά ενός πρώην Κινέζου ηγέτη που εμπλέκεται σε σεξουαλική επίθεση πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη σοβαρότητα.

Σε όλες τις κοινωνίες, η συμπεριφορά που ισχυρίζεται ότι έλαβε χώρα πρέπει να διερευνηθεί, όχι να επιδοκιμαστεί ή να αγνοηθεί. Επαινούμε την Πενγκ Σουάι για το αξιοσημείωτο θάρρος και τη δύναμή της να εμφανιστεί. Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο βρίσκουν τη φωνή τους για να διορθωθούν οι αδικίες.

Αναμένουμε ότι αυτό το θέμα θα αντιμετωπιστεί σωστά, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν πλήρως, δίκαια, με διαφάνεια και χωρίς λογοκρισία.

Η απόλυτη και ακλόνητη προτεραιότητά μας είναι η υγεία και η ασφάλεια των παικτών μας. Μιλάμε ανοιχτά για να αποδοθεί δικαιοσύνη».Πηγή