Η UEFA επέκτεινε τον αποκλεισμό της Ρωσίας

Σε πλήρη αποκλεισμό θα μείνει το ρωσικό ποδόσφαιρο για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2022-23, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να διατηρήσει και να επεκτείνει τον αποκλεισμό εθνικών ομάδων και συλλόγων της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης στην Ουκρανία. 

Με βάση τη σημερινή απόφαση, οι ρωσικοί σύλλογοι δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τια διασυλλογικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου (Champions League, Europa League, Europa Conference League, Youth League, Champions League γυναικών), ενώ η εθνική ομάδα ανδρών της χώρας αποκλείεται από την προσεχή διοργάνωση του Nations League και υποβιβάζεται αυτόματα στην Γ΄ κατηγορία. 

Εκτός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-23 μένει και η Εθνική Ελπίδων της Ρωσίας, ενώ η Εθνική Γυναικών αποβάλλεται από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Αγγλία.

Η Ρωσία θα αντικατασταθεί από την Πορτογαλία (την οποία είχε αποκλείσει στα πλέι-οφ), ενώ αποκλείστηκε και από τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023.

Ακόμη, η UEFA απέρριψε την υποψηφιότητα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας για ανάληψη της τελικής φάσης του EURO 2028 ή του 2032.Πηγή