Η Premier League επιζητεί μεγαλύτερη «εξαγωγή» του προϊόντος της

Η Premier League θέλει να εξάγει το ποδοσφαιρικό προϊόν της ακόμη περισσότερο στο εξωτερικό. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε ένας προβληματισμός από τους μετόχους της διοργανώτριας αρχής, σύμφωνα με το «Athletic».

Τις επόμενες εβδομάδες δεν αναμένεται κάποια συμφωνία, αλλά ένας προβληματισμός προκειμένου να «εισαχθεί η Premier League σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως συζητήθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία, ακόμη και η Ινδονησία έχουν μπει στο στόχαστρο των ηγετών της Premier League ως έδαφος για την περαιτέρω προβολή και οικονομική ανάπτυξη του αγγλικού πρωταθλήματος, το οποίο έχει ήδη μια καλή βαθμολογία ανά τον κόσμο.

Αρχικά, οι αγώνες πρωταθλήματος δεν θα επηρεάζονταν καθώς θα επρόκειτο για ένα τουρνουά πριν από την έναρξη της σεζόν.

Η La Liga, διοργανώτρια του ισπανικού πρωταθλήματος, προσπάθησε να διοργανώσει τον αγώνα μεταξύ Χιρόνα και Μπαρτσελόνα στο Μαϊάμι το 2018, αλλά η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Ένωση Ποδοσφαιριστών είπαν όχι.

Η διοργανώτρια αρχή με επικεφαλής τον Χαβιέ Τέμπας προσπάθησε την επόμενη χρονιά, το 2019, να μεταφέρει τη συνάντηση μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά τότε ήταν ένας δικαστής αντιτάχθηκε στο αίτημα.Πηγή