Η FIFA θα αποφασίσει για την τύχη του αγώνα Βραζιλία

Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει λεπτομερώς τις εκθέσεις σχετικά με την διακοπή του προκριματικού αγώνα του Μουντιάλ 2022 μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής και θα αποφασίσει για πιθανά μέτρα.

Η FIFA εξέφρασε τη λύπη της για τις σκηνές που προηγήθηκαν της διακοπής του αγώνα. Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας κατηγόρησαν τέσσερις Αργεντινούς διεθνείς, που αγωνίζονται στην αγγλική Premier League, ότι παραβίασαν τους κανόνες καραντίνας της Βραζιλίας για την COVID-19 και διέκοψαν τον αγώνα πέντε λεπτά μετά την έναρξη.

Η αστυνομία και οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας έκαναν έφοδο στον αγωνιστικό χώρο της «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, προκειμένου να συλλάβουν τέσσερις παίκτες των Αργεντινών, τους Τζιοβάνι λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μπουέντια, Εμιλιάνο Μαρτίνες και Κριστιάν Ρομέρο.

Οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και των δύο χωρών διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη στάση των αρχών της Βραζιλίας και πλέον η υπόθεση περνά στις αρμόδιες επιτροπές της FIFA, που θα αποφασίσουν βάσει των εκθέσεων που θα παρουσιάσουν ο διαιτητής και ο παρατηρητής του αγώνα.

Πηγή: ReutersΠηγή