Η ATP ξεκινά έρευνα για τον Ζβέρεφ που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία από την πρώην φίλη του Όλγα Σαρίποβα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του από την αρχή αυτής της υπόθεσης, απειλείται τώρα από άλλη έρευνα για πράξεις βίας που χρονολογούνται από το Masters 1000 στη Σαγκάη, το 2019.

Η ATP έλαβε μια καταγγελία για κακοποίηση και την παρενόχληση και ανακοίνωσε σήμερα (4/10) την έναρξη έρευνας εναντίον του Γερμανού παίκτη.

«Οι ισχυρισμοί εναντίον του Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι σοβαροί κι έχουμε ευθύνη να τους αντιμετωπίσουμε», ανέφερε η ATP, που παρέμεινε πάντως σιωπηλή για πολύ καιρό, καθώς οι πρώτες κατηγορίες χρονολογούνται αρκετούς μήνες, αν όχι ένα χρόνο πριν.

Τον Οκτώβριο του 2020, η Σαρίποβα κατηγόρησε τον Ζβέρεφ ότι την είχε υποβάλει σε πολλά επεισόδια σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018.

Νέες και πολυάριθμες λεπτομέρειες δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο του 2021, σε άρθρο που έγραψε ο δημοσιογράφος Μπεν Ρόθενμπεργκ, μέσω των οποίων έγινε γνωστό ότι η Σαρίποβα προσπάθησε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια του Laver Cup στη Γενεύη.

Η νεαρή γυναίκα δεν πήγε ποτέ στο δικαστήριο. Ο Ζβέρεφ, από την άλλη πλευρά, έχει ξεκινήσει αγωγή εναντίον του συντάκτη του άρθρου, την οποία ανακοίνωσε πριν από το US Open φέτος.

«Ζήτησα από τους Γερμανούς και Αμερικανούς δικηγόρους μου να ασχοληθούν με την υπόθεση. Έχουν ήδη λάβει προκαταρκτική διαταγή κατά της πηγής και του συγγραφέα που δημοσίευσε αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς», ανέφερε ο Γερμανός παίκτης στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το δικαστήριο άκουσε τα επιχειρήματά μας και θεώρησε ότι οι κατηγορίες ήταν δυσφημιστικές και ψευδείς. Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι ξεκίνησαν νέες διαδικασίες κατά της πηγής και του συγγραφέα», συνέχισε ο Ζβέρεφ στην ανάρτησή του.

Η έρευνα που διεξήγαγε η ATP αποτελεί σημείο καμπής στην πολιτική της αρχής για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας. Χωρίς επίσημη καταγγελία, η ATP έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να προβεί σε νομική δράση.

Με βάση τα δεδομένα που εντοπίστηκαν από τις εργασίες των ομάδων του Κρις Σμαρτ, πρώην επικεφαλής επιθεωρητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, η ATP υπόσχεται ότι αυτά θα οδηγήσουν σύντομα στην εφαρμογή πρόληψης της κακομεταχείρισης και μιας σειράς καταστάσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις.

«Ως οργανισμός, αναγνωρίζουμε την ανάγκη να κάνουμε περισσότερα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό τένις αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ATP, Μάσιμο Καλβέλι.

«Οι συστάσεις στην έκθεση θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα με ισχυρό τρόπο. Να κάνουμε σημαντικά βήματα μπροστά και γνωρίζουμε ότι δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη».Πηγή