Η Μάντσεστερ Σίτι αναστέλλει τη συνεργασία-«φάντασμα» με την 3Key

Η Μάντσεστερ Σίτι αποφάσισε να αναστείλει τη συνεργασία της με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων 3Key Technologies, μετά από τις αμφιβολίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τη νομιμότητα της εταιρείας.

Ο σύλλογος της Premier League είχε ανακοινώσει μια συμφωνία με την 3Key στις 11 Νοεμβρίου, ορίζοντας την εταιρεία ως «επίσημο περιφερειακό εταίρο στην ανάλυση των αποκεντρωμένων χρηματοοικονομικών συναλλαγών». Τη στιγμή της ανακοίνωσης, ωστόσο, δεν είχε αναφερθεί η περιοχή εφαρμογής της συμφωνίας.

Μια δήλωση του ιδρυτή της 3Key, Όλιβερ Τσεν, υπογράμμιζε ότι η εταιρεία βρίσκεται «σε φάση εκκίνησης με ένα προϊόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες» και πως η συνεργασία με τη Μάντσεστερ Σίτι θα ενεργοποιηθεί σε «περιοχές εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου».

Περαιτέρω ανησυχίες εκφράστηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι ο ιστότοπος της εταιρείας δεν περιείχε στοιχεία επικοινωνίας, έδρα ή αριθμούς της εταιρείας, ενώ ούτε το προσωπικό που αναφέρθηκε φάνηκε να έχει παρουσία στο διαδίκτυο. Την ίδια εβδομάδα, οι ιστότοποι που σχετίζονταν με την 3Key τέθηκαν προσωρινά εκτός σύνδεσης.

Σύμφωνα με τους έγκυρους Times, η Σίτι δήλωσε ότι δεν θα ενεργοποιήσει κανένα προϊόν ή υπηρεσία που σχετίζεται με τη συνεργασία, μέχρι να ικανοποιηθεί με τη συμμόρφωση με τους σχετικούς κανονισμούς. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει τη συμφωνία, εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

«Η Μάντσεστερ Σίτι κάνει τη δέουσα ανάλυση σε σχέση με όλες τις συνεργασίες της. Η συνεργασία της Μάντσεστερ Σίτι με την 3Key Technologies έχει ανακοινωθεί, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί για συγκεκριμένα προϊόντα ή υπηρεσίες πουθενά στον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος του συλλόγου.

«Κινητοποιημένη από τις αλληλεπιδράσεις του συλλόγου με την 3Key Technologies τις τελευταίες ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι διεξάγει τώρα περαιτέρω έρευνες για την εταιρεία και η συνεργασία έχει ανασταλεί εν αναμονή της ικανοποιητικής επίλυσης όλων αυτών των αιτημάτων», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Πολιτών.Πηγή