Η Λαμπαδηδρομία ξεκινά στις 25 Μαρτίου 2021

Την 25η Μαρτίου 2021 θα ξεκινήσει η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες «Τόκιο 2020», όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ένα χρόνο πριν την προαναφερθείσα ημερομηνία και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2020 είχε φτάσει η Φλόγα στην Ιαπωνία, μετά την Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, ωστόσο, στις 24/03/2020 η οργανωτική επιτροπή και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τη μετάθεσή τους για το καλοκαίρι του 2021.

Η Ολυμπιακή Φλόγα βρίσκεται πλέον στην ιαπωνική πρωτεύουσα και θα ξεκινήσει το ταξίδι της στις 25/03/2021 από την περιοχή της Φουκουσίμα, που επλήγη από την πυρηνική καταστροφή μετά τον σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Όσον αφορά την Λαμπαδηδρομία που θα μεταφέρει την Φλόγα στους 47 νομούς της Ιαπωνίας, θα διεξαχθεί με το σύνθημα «Η ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας» και στοχεύει στην ανάδειξη της ανοικοδόμησης στις περιοχές που έχουν πληγεί από την καταστροφή του 2011.

Η ανακοίνωση της ΟΕ των Αγώνων αναφέρει: «Μετά την πανδημία της Covid-19, θα συμβολίσει επίσης το φως στο τέλος της σκοτεινής σήραγγας, έναν φάρο ελπίδας για τον κόσμο καθώς πλησιάζουν οι Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι είναι ένα σύμβολο ανθεκτικότητας της ενότητας και της αλληλεγγύης της ανθρωπότητας».

Δεν υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας, όπως είχε αποφασιστεί να γίνει πριν την αρχική ημερομηνία των Αγώνων, ακόμη κι εάν στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται πως μπορούν να αναθεωρηθούν ανάλογα με τις εξελίξεις που θα επιφέρει η πανδημία.Πηγή