Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο ανακοίνωσε την απόσυρσή της

Βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εδώ και 114 εβδομάδες, έχει νικήσει τους 25 από τους τελευταίους 26 αγώνες της και πριν δύο μήνες κατέκτησε και το Australian Open, ούσα μία αθλήτρια που θα έγραψε ακόμη μεγαλύτερη ιστορία τα επόμενα χρόνια. Η 25χρονη, Άσλεϊ Μπάρτι, με τρεις Grand Slam τίτλους, όμως, έχει διαφορετικές προτεραιότητες, άλλα όνειρα για τη ζωή της και αποφάσισε να αποσυρθεί από το τένις.

Η Μπάρτι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην συμπαίκτρια της στο διπλό, Κέισι Ντελάκουα, έκανε γνωστή την επιλογή της, εξηγώντας διεξοδικά το σκεπτικό της και τους λόγους που την οδηγούν μακριά από τα γήπεδα.

«Είναι η πρώτη φορά που το λέω δυνατά και, ναι, είναι δύσκολο να το πω. Δεν έχω πλέον την ενέργεια, τη συναισθηματική θέληση που χρειάζεται για να προκαλέσεις τον εαυτό σου στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι άδεια» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ξέρω πόση δουλειά χρειάζεται για να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Το έχω πει πολλές φορές στην ομάδα μου, δεν το έχω πια αυτό. Σωματικά δεν έχω τίποτα άλλο να δώσω. Τα έδωσα όλα σε αυτό το υπέροχο άθλημα και είμαι χαρούμενη γι’ αυτό. Για μένα, αυτό είναι η επιτυχία μου».

Όλα άλλαξαν όταν κατέκτησε το Wimbledon, εκπληρώνοντας ένα μεγάλο παιδικό όνειρο.

«Άλλαξε πολλά για μένα ως άνθρωπο και ως αθλήτρια. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά στη ζωή σου για έναν μόνο στόχο. Το να κερδίσω το Wimbledon, που ήταν το όνειρό μου, το ένα αληθινό όνειρο που είχα στο τένις, άλλαξε την οπτική μου. Είχα αυτή την αίσθηση μετά το Wimbledon και μίλησα πολύ στην ομάδα μου γι’ αυτό. Υπήρχε ένα μικρό κομμάτι μου που δεν ήταν ικανοποιημένο, δεν ήταν γεμάτο. Υπήρξε μια αλλαγή οπτικής μέσα μου στη δεύτερη φάση της καριέρας μου, η ευτυχία μου δεν ήταν εξαρτημένη από τα αποτελέσματα.

Ξέρω ότι ο κόσμος μπορεί να μην καταλάβει. Είμαι εντάξει με αυτό. Γιατί ξέρω ότι η Άσλεϊ Μπάρτι ως άνθρωπος έχει τόσα πολλά όνειρα που θέλει να κυνηγήσει και αυτά δεν αφορούν απαραίτητα τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο και να είμαι μακριά από την οικογένεια και το σπίτι μου, όπου πάντα ήθελα να είμαι. Είναι εκεί που μεγάλωσα».

naftemporiki.grΠηγή