Η ισπανική Λίγκα επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Τα σχέδια της ισπανικής LaLiga για διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «ζωντανά», σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Χαβιέρ Τέμπας, ο οποίος, πάντως, απέκλεισε τη μετακίνηση του Clasico εκτός Ισπανίας.

«Το Clasico είναι ένα πιο δύσκολο παιχνίδι για εξαγωγή, επειδή είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι συλλόγων στον κόσμο, είναι διαφορετικό» δήλωσε ο Τέμπας, μιλώντας σε εκδήλωση για τη νέα συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων της LaLiga στη Βόρεια Αμερική με το ESPN.

«Αλλά θα μπορούσαμε να έχουμε άλλα επίσημα παιχνίδια, σίγουρα το εξετάζουμε αυτό. Ελπίζω και περιμένω ότι στο όχι πολύ μακρινό μέλλον οι ΗΠΑ θα φιλοξενήσουν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους μας. Όταν το καταφέρουμε, ίσως μπορεί να είναι η Μπαρτσελόνα τον ένα χρόνο, η Ρεάλ Μαδρίτης τον επόμενο ή η Ατλέτικο Μαδρίτης. Αυτοί θα είναι εκεί. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Μετά από αυτήν τη συμφωνία (ESPN), οι φίλοι μας στις ΗΠΑ αξίζουν ένα παιχνίδι ανώτερου επιπέδου».

Η LaLiga υπέγραψε 15ετή συμφωνία με την εταιρεία Relevent Sports το 2018, με σκοπό την προώθηση του αθλήματος και της LaLiga στη Βόρεια Αμερική. Η συμφωνία περιελάμβανε τη δέσμευση να διεξάγεται ένας αγώνας της La Liga ανά έτος στις ΗΠΑ.Πηγή