Η «θυσία» του Ναδάλ έγινε μόνο για το Ρολάν Γκαρός

Ο Ράφαελ Ναδάλ έγραψε ακόμη ένα κεφάλαιο στο μύθο του την Κυριακή (5/6), κατακτώντας τον δέκατο τέταρτο τίτλο του στο Παρίσι απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, μετά από έναν τελικό τον οποίο έλεγξε απόλυτα. 

Ερωτηθείς από το Reuters μετά τη στέψη του, ο 36χρονος αριστερόχειρας παραδέχτηκε ότι δεν θα είχε δείξει τέτοια υπομονή αλλού, παρά μόνο στο Ρολάν Γκαρός. 

«Μάλλον δεν θα έπαιζα άλλο τουρνουά Γκραν Σλαμ με τέτοιο τραυματισμό, αλλά στο Παρίσι, ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν μπορούσε να δει τον εαυτό του να παραιτείται χωρίς μάχη», είπε.

«Αυτή τη φορά, πριν από την έναρξη του τουρνουά δεν ήξερα αν θα μπορούσα να αγωνιστώ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας», παραδέχτηκε ο κάτοχος 22 τίτλων Γκραν Σλαμ. «Έτσι, στόχευα μόνο σε έναν γύρο τη φορά».

Σε όλο το δεκαπενθήμερο στη γαλλική πρωτεύουσα ο Ναδάλ έπαιζε τραυματίας, με ενέσεις και θεραπείες για να νιώθει λιγότερο ή σχεδόν καθόλου πόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων.

«Πάντα είχα εμπιστοσύνη στην ικανότητά μου να παίξω γιατί έπαιζα χωρίς να αισθάνομαι στο πόδι. Είχα ένα “κοιμισμένο” πόδι λόγω των ενέσεων αναισθησίας στο νεύρο».

Στο τέλος μιας συγκλονιστικής ομιλίας μετά τη στέψη του, ο Ναδάλ επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί, ευρισκόμενος δύο τίτλους Γκραν Σλαμ μπροστά από το δίδυμο των Τζόκοβιτς-Φέντερερ (22 έναντι 20).

Από την άλλη, θα πρέπει όμως να φροντίσει το πόδι του. Αν το Ρολάν Γκαρός τον ώθησε να πάει πέρα από τον πόνο, την ταλαιπωρία και το ρίσκο, ο 36χρονος Μαγιορκίνος δεν πρόκειται να «τρελαθεί».

Το σύνδρομο Müller-Weiss, το οποίο πλήττει όλο και περισσότερο το αριστερό πόδι του, μερικές φορές προκαλεί χρόνιο πόνο και ο Ναδάλ θα ξεκινήσει άλλη θεραπεία.

Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά, ο Ισπανός ελπίζει να μπορέσει να συμμετάσχει στο Γουίμπλεντον (από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου). Αν όχι, αυτή τη φορά θα πρέπει να αρκεστεί σε αντιφλεγμονώδη. Σε αντίθεση όμως με το Ρολάν Γκαρός, αν ο πόνος είναι πολύς γι΄ αυτόν τότε ο Ναδάλ θα πει «στοπ».Πηγή