Η ΕΟΠΕ βάζει «λουκέτο», με εξαίρεση τη Volley League Γυναικών

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να ανατείλει τις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της, λόγω των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Ύστερα από τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών του Δ.Σ., σε συνεργασία και με τον ΠΑΣΑΠ, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο» ως τις 3 Δεκεμβρίου στα πρωταθλήματα και τις διοργανώσεις της, περιλαμβανομένων του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών/Γυναικών και της Pre League.

Αντίθετα, όπως κατέστησε σαφές η ΕΟΠΕ, για τη Volley League Γυναικών ζητεί από τις υπερκείμενες αθλητικές και πολιτικές αρχές να υπάρξει εξαίρεση.

Η ανακοίνωση:

«Σε έκτακτη τηλεσυνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ κλήθηκε να εκτιμήσει και να αποφασίσει την στάση της Ομοσπονδίας για την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Πετοσφαίρισης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:

Να αναστείλει, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 την διεξαγωγή των Εθνικών Πρωταθλημάτων που διεξάγονται με ευθύνη της ΕΟΠΕ.

Να ζητήσει από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να εξαιρεθεί η Volley League Α1 Γυναικών από τα περιοριστικά μέτρα και να επιτραπούν οι προπονήσεις και οι αγώνες, με βασική προϋπόθεση την εφαρμογή αυστηρού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, που θα περιλαμβάνει και υποχρεωτικό test covid-19 σε όλα τα μέλη της ομάδων (αθλήτριες, προπονητές) 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα.

Στις 14 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα COVID-19 αποτέλεσμα της σχολαστικής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η πολυήμερη καραντίνα θα έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες στη φυσική κατάσταση των αθλητριών και υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος να επηρεαστεί η αγωνιστική τους κατάσταση, ενόψει των κρίσιμων υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας γυναικών, η οποία τον Ιανουάριο του 2021 θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για το πρωτάθλημα της Volley League ανδρών, με την Εθνική ομάδα να διεκδικεί και αυτή την είσοδο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τέλος, να εξεταστεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης για προπονήσεις των κλειστών γυμναστηρίων που χρησιμοποιούν τα σωματεία ανδρών και γυναικών, με προϋπόθεση την εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων».Πηγή