Η ΕΟΚ όρισε τις εκλογές στις 23 Μαΐου

Οι εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης όχι μόνο δεν θα διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αλλά το Δ.Σ. τις μετέθεσε κατά δύο μήνες, ανακοινώνοντας ότι θα τελεστούν στις 23 Μαΐου.

Το επόμενο χρονικό περιθώριο που είχε θέσει το υφυπουργείο Αθλητισμού, μετά τον Μάρτιο, ήταν (το αργότερο) η 10η Απριλίου.

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των υποψηφίων, που υπενθυμίζεται ότι είναι οι Φασούλας, Λιόλιος και Παπανικολάου.

Η θητεία της τωρινής διοίκησης περατώνεται στις 31 Μαρτίου και στη συνέχεια κηρύσσεται έκπτωτη, με συνέπεια η Ομοσπονδία να οδηγηθεί σε διοίκηση διορισμένη από το Πρωτοδικείο, αν δεν πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί. 

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαΐου 2021.

Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την “συνεύρεση” εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».Πηγή