Η Ελλάδα παίρνει στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει

Η Ελλάδα παίρνει τη θέση που της αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια με την εκλογή του Σπύρου Καπράλου στην ηγεσία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις πρώτες του δηλώσεις. 

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Είμαι μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που παίρνει τη θέση που της αξίζει. Η Ελλάδα που έφερε στην ανθρωπότητα το δώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει την πρωτοπορία στην Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών», τόνισε ο κ. Καπράλος.

«Είναι κάτι που αξίζουμε γιατί η Ευρώπη αναγνώρισε μέσω εμένα, την παρουσία της Ελλάδας στο Ολυμπιακό κίνημα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι ένας καλός πρόεδρος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχω στόχο να βοηθήσω τις χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να φέρουμε περισσότερα χρήματα στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, πάντα μέσα σε συνθήκες καλύτερης διακυβέρνησης και διαφάνειας, ακολουθώντας το πρότυπο που ήδη εφαρμόζουμε στην Ελλάδα».

Ο Σπύρος Καπράλος εξελέγη πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών την πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης που διεξάγεται στην Αθήνα, εξασφαλίζοντας 34 ψήφους έναντι 16 του αντιπάλου του Δανού Νίγκαρντ στο σύνολο των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τους τόπους διεξαγωγής των τριών επόμενων Συνελεύσεων οι οποίες θα γίνουν το 2022 στα Σκόπια, το 2023 στην Κωνσταντινούπολη ή την Αττάλεια και το 2024 στο Μπρασόβ της Ρουμανίας.

Επίσης απονεμήθηκε το βραβείο Πιοτρ Νουρόφσκι στον καλύτερο νέο Ευρωπαίο αθλητή στην αθλήτρια διάθλου της Σλοβενίας Λένα Ρέπιντς. Oι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή.Πηγή