Η Ελλάδα απέσυρε την υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Συνέδριο το 2025

Με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του WADA αλλά και προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Διοικητής του Ε.Ο.ΚΑ.Ν., ιατροδικαστής Δρ Γρηγόρης Λέων, γνωστοποίησε την απόφαση του Οργανισμού να αποσύρει την υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου του WADA το 2025.

H Ελλάδα είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για να φιλοξενήσει την κορυφαία διοργάνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού, στην 57η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (CAHAMA), η οποία πραγματοποιήθηκε 9-11 Μαΐου, στο Στρασβούργο.

Σε μια άτυπη ψηφοφορία-δημοψήφισμα προτίμησης που ακολούθησε, τα μέλη του Συνεδρίου έδωσαν 21 ψήφους στο Τάμπερε, 14 στην Αθήνα και 2 στην Μπουσάν.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποφάσισε μετά από αυτό το αποτέλεσμα, να ζητήσει από τα μέλη του, να υποστηρίξουν σύσσωμα την υποψηφιότητα της Φινλανδίας.

Ως εκ τούτου, αν και η υποψηφιότητα της Αθήνας είχε αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια και από τους παρευρισκόμενους στη συνεδρίαση, αλλά και από μέλη του WADA και παρότι η ελληνική πρωτεύουσα είχε συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Τάμπερε, ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον του και θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Φινλανδίας

naftemporiki.gr Πηγή