Η εθνική στίβου αναχωρεί αύριο για την Ιαπωνία

Με τελικό προορισμό την ιαπωνική πόλη Μισάτο αναχωρεί αύριο το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στίβου, με πρώτη στάση το προπονητικό κέντρο της πόλης κι έπειτα το Ολυμπιακό χωριό του Τόκιο.

Η ομάδα θα μείνει στο προπονητικό κέντρο του Μισάτο, όπου θα κάνει δεκαήμερη προετοιμασία και παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να προσαρμοστεί στη διαφορά ώρας και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της Ιαπωνίας.

Τα περισσότερα μέλη της αποστολής θα μπουν στο Ολυμπιακό χωριό στις 26 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα αναχωρήσει για το Σαπόρο η ομάδα των βαδιστών, αφού εκεί θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του βάδην και του Μαραθωνίου.

Τα μέλη των αποστολών που θα βρεθούν στο Τόκιο θα κληθούν να ακολουθήσουν πολύ αυστηρόα υγειονομικά πρωτόκολλα, να εναρμονιστούν με τα μέτρα κατά της covid-19 και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

Άλλωστε κάθε αθλητής και αθλήτρια είναι υποχρεωμένος να φύγει από το Ολυμπιακό Χωριό μέχρι δύο ημέρες μετά τον τελικό του αγωνίσματός του.

Η αποστολή αναχωρεί αύριο σε δύο γκρουπ. Το πρώτο στις 06:00 το πρωί, στο οποίο θα είναι οι Παπαχρήστου, Δουβαλίδης, Τεντόγλου, Τσιάμης, Τσινοπούλου, Βασιλείου, Αναγνωστοπούλου, Αναστασάκης, Φιλτισάκου, Ντρισμπιώτη, Παπαμιχαήλ, Σκαρβέλη, Σπανουδάκη και Φραντζεσκάκης.

Το απόγευμα της αυριανής ημέρας, στις 19:35 αναχωρούν οι Κώστας Φιλιππίδης, Ελένη Πόλακ και Εμμανουήλ Καραλής. Στις 20 του μηνός πετάει η Νικόλ Κυριακοπούλου, στις 22 η Κατερίνα Στεφανίδη και στις 25 η Ελισάβετ Πεσιρίδου, το τελευταίο μέλος της ομάδας που θα φτάσει στο Τόκιο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου.

Ο δήμος Μισάτο ήταν αυτός που προσκάλεσε την Εθνική ομάδα στην πόλη για την οΟυμπιακή προετοιμασία, προκειμένου να εκφράσει με τον τρόπο αυτό την αγάπη της Ιαπωνίας για τη χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που το χρώμα στον ελαστικό τάπητα του σταδίου είναι μπλε. Πηγή