Η ΑΕΛ ανακοίνωσε τη μεταγραφή Πινακά στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός απόκτησε τον νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Πινακά από την ΑΕΛ,  η οποία ήταν και η ομάδα που ανακοίνωσε τη μεταγραφή.

Μια μεταγραφή που φαινόταν να έχει χαλάσει πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά τελικά έλαβε υπόσταση λίγο πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «βυσσινί», η ΑΕΛ θα εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης ύψους 15%.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«H ΑΕΛ ανακοινώνει τη μεταγραφή του διεθνούς ποδοσφαιριστού μας Δημήτρη Πινακά στον Ολυμπιακό.

Πριν λίγη ώρα υπεγράφησαν τα έγγραφα της μεταγραφής και ο μεν Πινακάς υπέγραψε 4ετούς διάρκειας συμβόλαιο στον Ολυμπιακό με σημαντικές χρηματικές απολαβές και bonus, εφόσον κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητού του Ολυμπιακού κ. Martins και καταστεί στέλεχος της βασικής ομάδας, η δε ΑΕΛ θα εισπράξει σταδιακά το ποσό του 1.500.000€ και εφόσον ο Πινακάς μεταγραφεί σε άλλη ομάδα του εξωτερικού, η ΑΕΛ θα εισπράξει ποσοστό 15% επί της πώλησης του από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΛ θέλει να ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό και προσωπικά τον κ. Μαρινάκη και την κα Σουλούκου, γιατί αναγνώρισαν την μεταμέλεια του Πινακά και έτσι ολοκληρώθηκε η μεταγραφή.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η μόνη ομάδα που επενδύει χρήματα και αγοράζει Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενισχύοντας τα ταμεία των μικρότερων ΠΑΕ ώστε να επιβιώνουν, αφού τα έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια και χορηγούς είναι ανύπαρκτα, είναι διαχρονικά ο Ολυμπιακός και με κάποιες μικρές εξαιρέσεις ο ΠΑΟΚ και τελευταία ο Παναθηναϊκός».Πηγή