Ζητά την επανέναρξη των προπονήσεων σε ανοικτούς χώρους

Την επανέναρξη των προπονήσων των ομάδων ζητά η ΕΣΚΑΝΑ με έγγραφό της προς την ΕΟΚ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για το λόγο αυτό ο ΠΣΑΚ θα έχει συνάντηση το μεσημέρι της Πέμπτης (4/2, 13:30) με τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου σε αυτή να συζητηθούν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν το μπάσκετ.

Μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΚΑΝΑ ζητά σε πρώτη φάση από τους αρμόδιους φορείς (Ομοσπονδία και Πολιτεία) την επανεκκίνηση των προπονήσεων, στα τμήματα των ακαδημιών, αλλά και στις ομάδες και σε δεύτερο πλάνο την πιθανή επανέναρξη των αγώνων.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ αποφάσισε ομόφωνα και μετά την εισήγηση της υγειονομικής επιτροπής, όπως αποστείλει έγγραφο στην ΕΟΚ (με κοινοποίηση ) στην ΓΓΑ με το παρακάτω ψήφισμα :

«Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ εισηγείται:

1) Την επανέναρξη των προπονήσεων Ακαδημιών σε ανοικτούς χώρους , με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων.

2) Σε δεύτερη φάση , την πιθανή επανέναρξη των προπονήσεων και ενδεχομένως των αγώνων σε αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών.

3) Για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα εισηγείται την επανέναρξη , με συνθήκες ελέγχου που θα έχουν την πλήρη ευθύνη και πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.»

 Πηγή