Ε.Α.Π. και Ε.Ο.Ε. ανανέωσαν το πρωτόκολλο συνεργασίας για υποτροφίες στη Διοίκηση Αθλητισμού

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) υπέγραψαν την  ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Την Ε.Ο.Ε. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος, ο αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης ενώ από την πλευρά του  Ε.Α.Π.  παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Ε.Α.Π. καθηγητής  Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (Σχολή στην οποία υπάγεται το Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Αθλητισμού»), καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης και ο καθηγητής Νίκος Θεοδωράκης, διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ΔΑΘ (με διαδικτυακή σύνδεση).

Με την ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας προβλέπεται η συνολική παροχή οκτώ (8) υποτροφιών σε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, «Διοίκηση Αθλητισμού» (ΔΑΘ) το οποίο και προσφέρεται από το Ε.Α.Π. από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Δικαιούχοι των υποτροφιών δύναται να είναι όλοι οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν σχέση εργασίας, συναφή με το γνωστικό αντικείμενο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, με αθλητικές ομοσπονδίες ή ενώσεις τους και αθλητικούς φορείς, οι οποίοι επιβλέπονται από την Ε.Ο.Ε..

Το πρωτόκολλο συνεργασίας έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκά έτη (τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών), και ξεκινάει από το εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Με αφορμή την υπογραφή  της ανανέωσης του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ της ΕΟΕ και του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ο κ. Καπράλος δήλωσε (μεταξύ άλλων): «Οφείλουμε να εξελίξουμε και να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας για την υλοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος προς τα στελέχη των αθλητικών οργανώσεων. Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά προς τον Αθλητισμό και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό».

Ο Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας ευχαρίστησε την ΕΟΕ για τη συνεργασία και πρόσθεσε: «Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχει την ευελιξία να προσαρμόζεται σε αυτούς τους γρήγορης ρυθμούς εξέλιξης. Έχουμε πειστεί ότι ο συγκεκριμένος τομέας εκπαίδευσης είναι αναγκαίος ιδιαίτερα σε αυτήν την εποχή όπου ο αθλητισμός κατά διαστήματα πλήττεται από διάφορες κρίσεις».

Με την σειρά του, ο κος Κολυμπάδης τόνισε: «Στην πορεία, καθώς είδαμε τις αιτήσεις να αυξάνονται, διαπιστώσαμε ότι είναι απαραίτητο να διευρύνουμε τους δικαιούχους των υποτροφιών σε οργανισμούς οι οποίοι επιβλέπονται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ευελπιστούμε να έχουμε σε βάθος χρόνου πολύ θετικά αποτελέσματα».

Ο Νίκος Θεοδωράκης, ως διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ΔΑΘ, είπε: «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας είναι πετυχημένη αλλά πρέπει και οι δύο να πετύχουμε περισσότερα οφέλη από αυτή την συνεργασία. Έχουμε πολλές ιδέες για να βελτιώσουμε το πρόγραμμα και θέλουμε να τις κάνουμε πράξη εντατικοποιώντας την συνεργασία και την επικοινωνία με την ΕΟΕ».

Οι λεπτομερείς σχετικά με την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες θα ανακοινωθούν στο επόμενο διάστημα στην ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε.Πηγή