ΕΣΑΚΕ: Ένας υποβιβάζεται, δύο ανεβαίνουν

Μία ομάδα θα υποβιβαστεί από το ερχόμενο πρωτάθλημα της Basket League, ενώ δύο θα ανέβουν στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας για την περίοδο 2021/2022.

Αυτή την απόφαση έλαβαν οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ στη διάρκεια της σημερινής (30/07) συνεδρίασης του ΕΣΑΚΕ, αν κι ακόμη δεν έχει «ξεκαθαρίσει το τοπίο» που αφορά τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Α1.

Στη δεδομένη χρονική περίοδο έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα το Ρέθυμνο και ο Ήφαιστος, ενώ ο Διαγόρας Δρυοπιδέων που είχε κερδίσει ως δεύτερος της Α2 το δικαίωμα να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία παραχώρησε τη θέση του στον Ιωνικό Νικαίας.

Αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάποιες εξαιτίας της πανδημίας, κάποιες άλλες από τα συσσωρευμένα χρέη των προηγούμενων ετών, οπότε ουδείς μπορεί να μαντέψει με ασφάλεια πόσες ΚΑΕ θα δηλώσουν τελικά συμμετοχή και ενώ η διορία έχει ήδη μετατεθεί από τις 30 Ιουνίου στις 30 Ιουλίου, δηλαδή, σήμερα.

Μπορεί, πάντως, η διορία για την κατάτεση φακέλων να τελειώνει εντός της ημέρας, ωστόσο γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι θα προκύψει και νέα παράταση μετά από τη σημερινή συνεδρίαση.

Το τζάμπολ της νέας σεζόν αναμένεται να γίνει στις 10 Οκτωβρίου.Πηγή