«Επιτακτική ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση προπονήσεων»

Μετά τους πολίστες, σειρά πήραν οι πρωταθλητές της κολύμβησης να αποστείλουν επιστολή προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς κάθε αρμόδιο φορέα, με την οποία διαφωνούν κάθετα με την αναστολή των προπονήσεων και ζητούν την άμεση άρση του μέτρου.

Να σημειωθεί ότι οι κολυμβητές/τριες που υπογράφουν την επιστολή, δεν αντιμετωπίζουν οι ίδιοι πρόβλημα με τις προπονήσεις τους, αφού περιλαμβάνονται στις ειδικές λίστες αθλητών που μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εκφράζουν όμως την αγωνία τους για τους συναθλητές τους, ενώ παράλληλα δηλώνουν σύμφωνοι με την απόφαση των προπονητών να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Την επιστολή υπογράφουν οι Κέλλυ Αραούζου, Ανδρέας Βαζαίος, Γιάννης Γεωργαράκης, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Δανιήλ Γιουρτζίδης, Νόρα Δράκου, Στέφανος Δημητριάδης, Δημήτρης Δημητρίου, Γεωργία Δαμασιώτη, Κώστας Εγγλεζάκης, Θανάσης Κυνηγάκης, Ηλέκτρα Λεμπλ, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Δημήτρης Μάρκος, Κωνσταντίνος Μερετσόλιας, Δημήτρης Νέγρης, Άννα Ντουντουνάκη, Απόστολος Παπαστάμος, Νικόλ Παυλοπούλου, Ιωαννα Σαχά, Γιώργος Σπανουδάκης και Απόστολος Χρήστου.

Αναλυτικά:

«Έπειτα από αρκετούς μήνες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, το αίτημα για να δοθεί άδεια για προπονήσεις περίπου 400 κολυμβητών-κολυμβητριών έγινε δεκτό.

Με μεγάλη μας απογοήτευση όμως, πληροφορηθήκαμε τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία εξαιρούνται των προπονήσεων για άλλη μια φορά οι περισσότεροι κολυμβητές της χώρας.

Το άθλημα της κολύμβησης είναι εκείνο με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την απαγόρευση που ισχύει στις δράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σε ένα άθλημα που η μία μέρα εκτός νερού ισοδυναμεί με δυο ή και τρεις πολλές φορές.

Οι αθλητές που προτάθηκαν να ξεκινήσουν τις προπονήσεις διεκδικούν τη συμμέτοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες για φέτος, όπως πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, πανευρωπαϊκό ανδρών-γυναικών και οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

Κάποιοι απ’ αυτούς είχαν κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους σε αγώνες του εξωτερικού καλύπτοντας οι ίδιοι τα έξοδά τους για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Στην επιστολή μας αυτή σας επισημαίνουμε ότι τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με πλήθος rapid tests που διενεργούνται κάθε εβδομάδα.

Το ερώτημά μας είναι σαφές.

Πώς ενώ κάνουμε covid test κάθε εβδομάδα, προπονούμαστε ένα άτομο ανά διαδρομή, φοράμε μάσκες και τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα είμαστε εστία μόλυνσης; Το αίτημα μας βασίζεται στην αποφυγή του διαχωρισμού των αθλητών που τους κατατάσσει σε αθλητές δύο ταχυτήτων.

Παρακαλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό κολυμβητών / τριών που συμμετέχουν στις προπονήσεις και να άρουν την απαγόρευση που άρχισε να ισχύει από χθες το πρωί.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η δέουσα σημασία στο αίτημα μας.

Υ.Γ: η απόφαση των προπονητών μας να απέχουν μας βρίσκει απόλυτα συμφωνους. Είναι το επάγγελμά τους, βιοποριζονται από αυτό, έχουν ευθύνη απεναντι σε αυτά τα παιδιά και νιώθουν αδικημένοι. Είμαστε στο πλευρό τους μέχρι η κατάσταση να εξομαλυνθεί.»Πηγή