Επιστρέφει στις προπονήσεις του Άγιαξ ο Ονάνα

Αργά αλλά σίγουρα, ο Αντρέ Ονάνα βλέπει πια το τέλος του τούνελ…

Σε αποκλεισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο και έως τις 4 Νοεμβρίου, αφού βρέθηκε θετικός σε προϊόν ντόπινγκ (η αρχική ποινή ήταν ένας χρόνος, το CAS τη μείωσε σε εννέα μήνες), σύντομα ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας του Άγιαξ θα μπορεί να προπονηθεί πάλι με τους συμπαίκτες του.

Ενώ θα του επιτραπεί να επιστρέψει στις προπονήσεις δύο μήνες πριν από το τέλος της αναστολής, ο τερματοφύλακας που στόχευσε η Λιόν αυτό το καλοκαίρι κλήθηκε από την ομάδα του να την ξανασυναντήσει από τις 4 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο.

«Αποφασίσαμε ότι ο Αντρέ θα επιστρέψει στην προπόνηση τερματοφυλάκων και την προπόνηση της ομάδας με τον Άγιαξ», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής Μαρκ Όβερμαρς στην ιστοσελίδα του συλλόγου την Πέμπτη (2/9).

«Το ερώτημα, προς το παρόν, είναι αν θα κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα μακροπρόθεσμα», συνέχισε ο Όβερμαρς.

«Έχουμε αλλάξει σελίδα χωρίς αυτόν κι έχουμε υπογράψει δύο τερματοφύλακες κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του. Ο σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει τη σεζόν και βρίσκεται στη διαδικασία σχηματισμού του βασικού κορμού».

Στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Άγιαξ έφερε στο Άμστερνταμ δύο Ολλανδούς τερματοφύλακες: τον πολλά υποσχόμενο Τζέι Γκόρτερ (21 ετών) από τους Γκο Αχέντ Ιγκλς έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ και τον έμπειρο Ρέμκο Πασβέρ (37 ετών), δωρεάν.

Αμφότεροι βρίσκονται πίσω από τον 38χρονο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ, που πήρε φανέλα βασικού στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων μετά την τιμωρία του Ονάνα. Πηγή