Επανεκλογή Διαθεσόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της LEΝ

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος, επανεξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEΝ), για ακόμη τέσσερα χρόνια, μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες (8/11) στο πλαίσιο του Κογκρέσου της LEN.

Αυτό συνεπάγεται πως ο κ. Διαθεσόπουλος θα συνεχίσει να είναι μέλος και του μπιρό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά τον Ιούνιο του 2021, οπότε είναι προγραμματισμένες οι εκλογές στη FINA, καθώς τέσσερις εκπρόσωποι του μπιρό της LEN εκλέγονται αυτόματα και στη διοίκηση της FINA.

Οι σημερινές διαδικασίες στη LEN έγιναν διαδικτυακά: το Κογκρέσο με τηλεδιάσκεψη και οι εκλογές ηλεκτρονικά, με ειδική υπηρεσία που εξασφάλιζε το αδιάβλητο και τη μυστικότητα της ψήφου. Η συμμετοχή ήταν καθολική, αφού έλαβαν μέρος και ψήφισαν και οι 52 ευρωπαϊκές χώρες – μέλη της LEN.

«Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπο το δικό μου, αλλά και γενικότερα για την ΚΟΕ, τον ελληνικό αθλητισμό και την Ελλάδα, το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη με εξέλεξε για άλλη μια φορά αντιπρόεδρο στη LEN και μέλος στο μπιρό της FINA. Διότι είναι σημαντικότατο να εκπροσωπείται η χώρα σου στα υψηλότερα παγκόσμια αθλητικά φόρα στον χώρο των aquatics», δήλωσε -μεταξύ άλλων- ο κ. Διαθεσόπουλος.Πηγή