Επίσημη η συνυποψηφιότητα Ισπανίας-Πορτογαλίας για το Μουντιάλ 2030

Την κοινή υποψηφιότητά τους για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 στη Μασδρίτη, κατέθεσαν την Παρασκευή (4/06), η Ισπανία και η Πορτογαλία.

«Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών εκφράζουν την επιθυμία και την υπόσχεσή τους να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030» ανέφερε το κείμενο της υποψηφιότητας των δύο χωρών που υπέγραψαν ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα κι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου και του προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα.

«Σήμερα υπογράφουμε τη δέσμευση των δύο ομοσπονδιών να συνεργαστούν για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πορτογαλικής ομοσπονδίας Φερνάντο Γκόμες στο στάδιο Metropolitano της Μαδρίτης.

Το πρότζεκτ της κοινής υποψηφιότητας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, για τη διοργάνωση που θα σηματοδοτήσει την εκατονταετία του Παγκόσμιου Κυπέλλου, είχε τροχοδρομηθεί μετά από συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβριο μεταξύ των δύο ομοσπονδιών.

Η FIFA θα κληθεί να αποφασίσει την έδρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 μέσα στο 2024, ενώ οι άλλες δύο υποψηφιότητες είναι το ζευγάρι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας και η τετράδα Αργεντινή – Χιλή – Παραγουάη – Ουρουγουάη.Πηγή