Επίθεση της ΕΟΚ στον Λ. Αυγενάκη

Με ανακοίνωση απάντησε η ΕΟΚ στην αναφορά-καταγγελία του Λευτέρη Αυγενάκη προς τις δικαστικές Αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για παραπλάνηση των δικαστών και υπονόμευση των θεσμών ενόψει των εκλογών της 30ης Μαΐου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απευθύνεται σε οξύ ύφος στον υφυπουργό αθλητισμού και καλεί την κυβέρνηση να «καταδικάσει τη δήλωσή του», δηλαδή την καταγγελία στην οποία προέβη.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα “τροπολογία” του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.»Πηγή