Δυσκολεύτηκε, αλλά εξασφάλισε «εισιτήριο» για τον τελικό η Στεφανίδη

Αφού βρέθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον αποκλεισμό, η Κατερίνα Στεφανίδη «θυμήθηκε» ποια είναι και τελικά κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό του άλματος επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Μόναχο.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4 μέτρα και 40 εκατοστά, αλλά στην τρίτη, πέρασε με άνεση πάνω από τον πήχυ. Ακολούθησαν τα άλματα στα 4.50 μ.

Παράλληλα, η Ελένη Πόλακ, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καθώς είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.50 μέτρα (σ.σ. πέρασε με την τρίτη τα 4.40 μ.), ενώ το όριο πρόκρισης ήταν 4.55 μέτρα και «έπεσε» κατά πέντε εκατοστά.
    
Αντίπαλες της Στεφανίδη στην διεκδίκηση των μεταλλίων θα είναι η Νορβηγίδα Λένε Ρέτζιους, η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο, η Βρετανίδα Μόλι Κόντερι, η Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ, η Δανή Καρολίν Χολμ, η Ελβετίδα Αντζέλικα Μόζερ, η Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπρούνι, η Βρετανή Σόφι Κουκ, η Γαλλίδα Μαρί Μπονέν, η συμπατριώτισσα της Μαργκότ Σεβριέ και η Φινλανδή Ελίνα Λάμπελα.Πηγή