«Διοργάνωση, με τέτοιο τρόπο, που θα κάνει τους πάντες να νιώθουν ασφαλείς»

Προσπάθεια για να ηρεμήσουν κάπως τα πνεύματα, μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Ιαπωνία το ενδεχόμενο περαιτέρω πίεσης του περιφερειακού συστήματος υγείας, λόγω των καθημερινών εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές, καταβάλλει η κυβέρνηση της χώρας.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν με τέτοιο τρόπο που θα κάνει όλους να νιώθουν ασφαλείς» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Κατσουνόμπου Κάτο, στους δημοσιογράφους, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφρασε μία ένωση νοσηλευτών ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη.

Μέσα στην εβδομάδα οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020» εξέδωσαν νέα αυστηρά μέτρα για τους θερινούς αγώνες, οι οποίοι πρόκειται να ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Τα νέα μέτρα απαιτούν καθημερινές εξετάσεις των αθλητών και περιορίζουν τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ ο υπουργός υγείας, Νοριχίσα Ταμούρα, επιβεβαίωσε σήμερα (30/04) ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της Moderna έφτασαν στην Ιαπωνία.

Επιδιώκοντας να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού, το Τόκιο και η Οσάκα παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Τόκιο αυξήθηκαν σε 1.027 την Πέμπτη (29/04), το υψηλότερο νούμερο από τις 28 Ιανουαρίου.Πηγή