Δηλώθηκαν οι Έλληνες αθλητές για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης

Με την ονομαστική δήλωση των αθλητών που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στην Κιτακιουσού της Ιαπωνίας (18-24 Οκτωβρίου), ξεκίνησε για την Εθνική Aνδρών η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Οι έξι αθλητές που θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στην ιαπωνική πόλη θα είναι οι Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), με τους δύο τελευταίους να πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση με την Εθνική ομάδα στον θεσμό.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

Θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού που θα διεξαχθεί με τον Κώδικα Βαθμολογίας του Ολυμπιακού κύκλου 2016-2021, καθώς από τη νέα χρονιά θα τεθεί σε ισχύ ο αντίστοιχος Κώδικας Βαθμολογίας της περιόδου 2022-2024, βάσει του οποίου οι αθλητές θα αναπροσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ξεκινώντας την πορεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Απών από τη διοργάνωση της Κιτακιουσού θα είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος χρειαζόταν να αποφορτιστεί ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου, έπειτα από την υπερπροσπάθεια και τη διαρκή εγρήγορση της τελευταίας διετίας, που κορυφώθηκε με την Ολυμπιακή πρόκριση και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Τόκιο.Πηγή