Δεύτερη η Στεφανίδη στον τελικό του Diamond League

Ασυναγώνιστη η Αντζέλικα Σιντόροβα στον τελικό του Diamond League, κατάκτησε το διαμάντι με άλμα στα 5,01μ., που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, ρεκόρ διοργάνωσης και κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, η Ρωσίδα με αυτό το άλμα μπήκε στη λίστα των μόλις δύο αθλητριών που είχαν ξεπεράσει τα 5 μέτρα πριν απ΄ αυτήν και είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γέλενα Ινσιμπάγεβα (5,06μ.) και τη Σάντι Μόρις (5μ.) 

Η Σιντόροβα στέρησε το έκτο διαδοχικό διαμάντι από την Κατερίνα Στεφανίδη, που με άλμα στα 4,77μ. ήταν δεύτερη απόψε στη Ζυρίχη κι έκλεισε μια δύσκολη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τρεις φορές τα 4,80 μ., ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σήμερα δεύτερη στον τελικό του Diamond League. 

Η Ολυμπιονίκης θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Ελλάδα και ύστερα θα ταξιδέψει για την Αμερική, όπου θα διαμείνει τους επόμενους μήνες προκειμένου να προετοιμαστεί για την επόμενη απαιτητική χρονιά, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Παγκόσμιο κλειστού, Παγκόσμιο ανοιχτού κι Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 Πηγή