Δεν απαγορεύεται η Γ.Σ. σε ανοιχτό χώρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τους κ.κ. Χρυσοχοϊδη (υπουργό Προστασίας Πολίτη), Χαρδαλιά (υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας), Καραμαλάκη (αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας), Μπίνη (διοικητή Εθνικής Αρχής Διαφάνειας), Βερβεσό (πρόεδρος Δ.Σ.Α.) και την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κα Παπαγεωργακοπούλου.

Σε αυτή την επιστολή η ΕΟΚ αναφέρει ότι έχει δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου που επιτρέπει την διεξαγωγή εκλογών με φυσική παρουσία και παρουσιάζει -εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ- υγειονομικό πρωτόκολλο.

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία στην επιστολή της ισχυρίζεται ότι:

«ΔΕΝ απαγορεύεται η διεξαγωγή της Γ.Σ. της 30/5/2021 σε ανοιχτό χώρο. ΔΕΝ υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής της Γενικής μας Συνέλευσης στο ανοικτό γήπεδο ‘Απόστολος Νικολαΐδης’, όταν σε αυτό μπορεί να διεξαχθεί συναυλία με παρουσία 8.000 θεατών. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Όποιος, για δικούς του ‘λόγους’, έχει διαφορετική άποψη δύναται να προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά δεν μπορεί να την επιβάλλει με οποιοδήποτε άλλον ‘τρόπο’».Πηγή