«Βασικός μου στόχος ήταν η παραμονή της Φένλο, όχι ν΄ αναδειχθώ πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα»

Η ανάδειξή του σε κορυφαίο σκόρερ της Eredivisie δεν ικανοποίησε στο βαθμό που θα ήθελε ο ίδιος τον Γιώργο Γιακουμάκη, καθώς η ομάδα του (Φένλο) δεν κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Με 26 τέρματα ο Κρητικός στράικερ ήταν ο αρχισκόρερ της εφετινής περιόδου στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας, παρ΄ όλα αυτά η Φένλο υποβιβάστηκε. Ο διεθνής παίκτης μετά τον αγώνα με τον Άγιαξ, στον οποίο η ομάδα του αποχαιρέτησε και μαθηματικά την κατηγιρία, δεν έκρυψε τη στεναχώρια του λέγοντας:

«Μετά τα πρώτα 15 ματς σκεφτήκαμε ότι μπορεί να απολαύσουμε την σεζόν όμως στη συνέχεια ήρθαν οι συνεχόμενες ήττες, δεν σκόραρα πολύ σε αυτό το διάστημα, δεν κερδίσαμε βαθμούς και παίξαμε το χειρότερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία.

Ο βασικός μου στόχος ήταν η παραμονή, όχι ν΄ αναδειχθώ πρώτος σκόρερ. Δεν έχω πετύχει ποτέ τόσα πολλά γκολ, αλλά εύχομαι να μας είχαν σώσει. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος μου όταν έφτασα στην Ολλανδία. ΌΙταν χάναμε δεν ένιωθα ότι σκόραρα.

Δεν μπορώ, πλέον, ν’  απολαύσω αυτή τη διάκριση. Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος. Είναι μια δύσκολη μέρα. Για εμένα και την ομάδα μου. Μία μέρα με άσχημα συναισθήματα που δεν θα ξεχάσω ποτέ.»Πηγή