Αύξηση 21% στη χρηματοδότηση των Εθνικών Ομοσπονδιών

O γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 21% στη χρηματοδότηση του προγράμματος “HatTrick” της UEFA για τις εθνικές ομοσπονδίες το διάστημα 2024-28.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 160 εκατομμυρίων ευρώ τα τέσσερα αυτά χρόνια, φτάνοντας στα 935 εκατομμύρια ευρώ, με τα έσοδα από το EURO 2024, όπως σημειώθηκε, να είναι φυσικά αφιερωμένα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα “HatTrick” της UEFA δημιουργήθηκε το 2004 για τη διανομή εσόδων από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις ομοσπονδίες-μέλη της, για επενδύσεις σε έργα ανάπτυξης ποδοσφαίρου.

Διοχετεύει κατά μέσο όρο το 60% των εσόδων κάθε EURO σε ομοσπονδίες. Από το τελευταίο EURO, του 2020, αυτό που διεξήχθη -με καθυστέρηση εντός χρόνου λόγω της πανδημίας της Covid-19- σε ένδεκα διαφορετικές πόλεις-χώρες, πρόκειται να διατεθούν 775,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2020 έως το 2024 για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “HatTrick” αντλεί επίσης ένα μικρό ποσοστό των εσόδων από τις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA.Πηγή