«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα, στην οικογένειά μου και στους απλήρωτους αθλητές»

Φορώντας στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Βασιλείας, ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν το κεντρικό πρόσωπο κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής από την ελβετική πόλη.

Ο «άρχοντας των κρίκων» στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους έθεσε ως επόμενο στόχο του την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ σε ερώτηση που του τέθηκε για το που αφιερώνει το μετάλλιο τόνισε «στην Ελλάδα, στην οικογένειά μου και στους απλήρωτους εδώ κι επτά μήνες συναθλητές μου.»

Ο 30χρονος κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους είπε χαρακτηριστικά: «Αφιερώνω το μετάλλιο στην οικογένειά μου, αλλά πάνω από όλα στην Ελλάδα και στους Έλληνες, αλλά και στους αθλητές που είναι πίσω μου. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε είναι επτά μήνες απλήρωτοι, το ίδιο ισχύει και με εμένα και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην συνεχίσει τα λάθη της παλαιάς. Χάρη στους χορηγούς που έχω μπορώ να συνεχίσω να κάνω γυμναστική. Αυτοί οι αθλητές που βλέπετε πίσω μου είναι στην ίδια κατάσταση χωρίς χορηγούς.»

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο το μετάλλιο, ανέφερε: «Σημαίνει ότι η γυμναστική, πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν αντιξοότητες θα πηγαίνει μπροστά. Σηματοδοτεί τη δική μου επιστροφή, διότι κατάφερα μετά από 2-3 χρόνια τραυματισμών, εν μέσω πανδημίας, να επιστρέψω στο επίπεδο που βρισκόμουν παλιιότερα και είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι λαμπρή.»

Τέλος, αναφέρθηκε και στο «στοίχημα» των Ολυμπιακών Αγώνων: «Σε προσωπικό επίπεδο μου δίνει μεγάλη δύναμη και το δικαίωμα να πιστεύω ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω ξανά Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Τόκιο όπως και στο Ρίο. 

Δεδομένου ότι καταφέραμε να πάρουμε ένα τέτοιο μεγάλο σκορ με ένα μικρό βήμα στην έξοδο. Θεωρώ ότι είναι ένα καλό μήνυμα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να προσπαθούμε να κοιτάξουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και τις παλιές μας συνήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και να συνεχίσω να κάνω τους Έλληνες περήφανους.»Πηγή