«Αργυρή» η Εθνική ανσάμπλ στο παγκόσμιο κύπελλο

Η πορεία της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής προς την αναγέννηση και την επιστροφή στη διεθνή ελίτ συνεχίστηκε με μία νέα, σπουδαία διπλή διάκριση στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, όπου η Εθνική ανσάμπλ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον σύνθετο αγώνα και παράλληλα η Παναγιώτα Λύτρα κέρδισε την πρόκριση για τον τελικό των κορυνών και τη 10η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Το ελληνικό ανσάμπλ (Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την παρουσία του στον σύνθετο αγώνα, καθώς βαθμολογήθηκε με 24,700 β. στο πρόγραμμα με τις 3 κορδέλες / 2 μπάλες και σε συνδυασμό με την εξαιρετική συγκομιδή της πρεμιέρας (27,950 β. στα 5 στεφάνια) έφτασε τους 52,650 βαθμούς στο σύνολο, παίρνοντας τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Νικήτρια αναδείχθηκε η «οικοδέσποινα» και κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου Βουλγαρία (53,150 β.), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε η Γαλλία (50,900 β.).

Πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και η 16χρονη Παναγιώτα Λύτρα, η οποία εντυπωσίασε στις κορύνες (5η στον προκριματικό με 28,850 β.) και προκρίθηκε πανηγυρικά στην οκτάδα των φιναλίστ, ενώ στην κορδέλα συγκέντρωσε 26,050 β. (10η στον προκριματικό και 2η αναπληρωματική ενόψει τελικού), για να φτάσει στο άθροισμα τους 108,250 βαθμούς, που της χάρισαν την τιμητική 10η θέση στο σύνθετο ατομικό.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας ολοκληρώνεται αύριο (Κυριακή 10/04) με τους τελικούς οργάνων, στους οποίους η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ θα αγωνιστεί τόσο στα 5 στεφάνια όσο και στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, ενώ η Παναγιώτα Λύτρα θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στις κορύνες, διεκδικώντας όλες τους ακόμα καλύτερες εκτελέσεις και νέες διακρίσεις.Πηγή