Από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη ο Παπαγιάννης

Η νίκη, με διαφορά μάλιστα απέναντι στην Τουρκία, κάθε άλλο παρά τυχαία ήρθε για την Εθνική ομάδα μπάσκετ, που διαθέτει στις τάξεις της έναν από τους καλύτερους σέντερ της Ευρώπης, τον Παπαγιάννη, όπως υπογράμμισε ο Κώστας Σλούκας.

«Είμαστε εδώ που θέλαμε, απέχουμε ένα βήμα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αυτό δεν είναι αιτία να μην είμαστε ταπεινοί εν όψει του αγώνα με μια πολύ καλή ομάδα και απέναντι σε έναν καλό μου φίλο, τον Βέσελι. Σήμερα ήμασταν νευρικοί, ξέραμε πως δεν είναι καλύτεροι από μας. Έχουν καλούς παίκτες, αλλά εμείς είμαστε πραγματικά καλή ομάδα», σχολίασε ο Έλληνας γκαρντ. 

«Βρήκαμε καλύτερα σουτ και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν στο +30. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, αλλά έχουμε έναν ακόμη αγώνα. Ο κόουτς πάντα μας λέει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στο μπάσκετ, να έχεις σιγουριά στον εαυτό σου. Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά ακολουθήσαμε το πλάνο, παίξαμε καλή άμυνα, πήραμε σωστές αποφάσεις και κερδίσαμε μια καλή ομάδα με +20. Αυτό δεν έγινε τυχαία», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Παπαγιάννη: «Έχει δουλέψει πολύ στο σώμα του, είναι φοβερός αθλητής πλέον, είναι έξυπνος κι όταν είναι στο παρκέ νιώθω ασφάλεια. Μπορεί να παίξει άμυνα, να μαρκάρει κοντύτερους και αποτελεί δύναμη για την ομάδα μας».

Όσο για την Τσεχία; «Είμαστε καλοί φίλοι με τον Βέσελι, είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Είναι καλή ομάδα, με παίκτες που παίζουν μαζί πολλά χρόνια. Δεν περίμενα να κερδίσουν το φαβορί, που ήταν η πιο ταλαντούχα ομάδα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε δυσκολία και για πόλεμο».Πηγή