Απορρίφθηκε πρόταση του Ράτκλιφ για την αγορά της Τσέλσι

Η πρόταση που υπέβαλε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ για την αγορά της Τσέλσι απορρίφθηκε.

Ο επιχειρηματίας είχε μπει την τελευταία στιγμή με πρόταση 4,25 δισ. λιρών (περίπου 5 δισ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) για το κλαμπ του Λονδίνου, αλλά η αμερικανική τράπεζα Raine Group, που διαχειρίζεται τη διαδικασία για την πώληση, απέρριψε την προσφορά.

«Η προσφορά μας απορρίφθηκε, αλλά θα συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι είμαστε ακόμα εδώ», δήλωσε ο Τομ Κρότι, διευθυντής της Ineos (εταιρείας που ανήκει στον Ράτκλιφ), στο Bloomberg.

Ο Ράτκλιφ ανακοίνωσε την προσφορά του στο τέλος μιας διαδικασίας που διήρκεσε αρκετές εβδομάδες και κατά τη διάρκεια της οποίας η Raine Group είχε μελετήσει ξεχωριστές προτάσεις από τον Μπόελι, τον Βρετανό επιχειρηματία Μάρτιν Μπρότον και τον συμπρόεδρο της Bain Capital – και νέο συνεργάτη της Αταλάντα, Στίβεν Παλιούκα.

Ο Κρότι είπε ότι η Ineos είχε ήδη μελετήσει την εξαγορά της Τσέλσι τα τελευταία χρόνια, αλλά η υπόθεση αδράνησε λόγω της υψηλού ζητούμενου τιμήματος.

Αυτός είναι ο ίδιος λόγος που συνέβαλε και αυτή τη φορά σε μια καθυστερημένη είσοδο μεταξύ των διαγωνιζομένων. «Τώρα οι αριθμοί φαίνονται πιο λογικοί», είπε ο Κρότι.

Ο Αμπράμοβιτς έθεσε προς πώληση την Τσέλσι στις αρχές Μαρτίου, λίγο πριν το Ηνωμένο Βασίλειο τού επιβάλει κυρώσεις για τους δεσμούς του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έκτοτε, η Τσέλσι έχει υποβληθεί σε διάφορους περιορισμούς που την εμπόδισαν να διαπραγματευτεί συμβόλαια για νέους παίκτες. Η Τσέλσι λειτουργεί επί του παρόντος με ειδική άδεια από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα λήξει στις 31 ΜαΐουΠηγή