«Αποδίδει καρπούς η αθλητική μεταρρύθμιση»

Σ΄ έναν από τους σταθμούς της «περιοδείας» που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα στο κλειστό γυμναστήριο της Πετρούπολης βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής (11/07) ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κυβερνητικός παράγοντας παρακολούθησε σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, μία από τις οποίες ήταν και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, Νεανίδων, Νέων και Κύπελλο U21 του καράτε, στο «Νίκος Παξιμαδάς» της Πετρούπολης.

Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το νέο πρόεδρο της ομοσπονδίας του καράτε (ΕΛΟΚ) Θεόδωρο Σιετή, αλλά και με πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου όπως ο Γιώργος Τζάνος, ο Διονύσης κι ο Στέφανος Ξένος, η Κέλλυ Κυδωνάκη.

Κατά την αποχώρησή του, ο Λ. Αυγενάκης δήλωσε;

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους παράγοντες που ανέλαβαν το τιμόνι των διοικήσεων των ομοσπονδιών της χώρας. Με πολύ πάθος, με υπευθυνότητα και κυρίως με απόλυτο σεβασμό στα πρωτόκολλα, σιγά-σιγά επαναφέρουν την κανονικότητα και στον αθλητισμό. 

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω πρόσωπα ζωντανά και χαμογελαστά, αθλητές και αθλήτριες σε πάρα πολλά αθλήματα και αυτό σημαίνει ότι τελικά κάτι καλό γίνεται, κάτι καλό εξελίσσεται. Καθαρό οξυγόνο σε διοικητικό επίπεδο σε πάρα πολλές ομοσπονδίες. Νέο αίμα, νέα δυναμική, άλλο επίπεδο διοργανώσεων και κυρίως ένας επαγγελματισμός ο οποίος απαιτούνταν ειδικά σε αθλήματα όπως το καράτε το οποίο παρακολουθούμε σήμερα.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα αλλά η αθλητική μεταρρύθμιση αποδίδει και φέρνει καρπούς. Αυτό το εισπράττω συνομιλώντας με γονείς, με παράγοντες, με προπονητές, ακόμα και αθλητές και αθλήτριες όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι ωραίο εξελίσσεται σε αθλητισμό και ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια είμαστε συμπαίκτες. 

Συμπαίκτες στη μεταρρύθμιση του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας μας αλλά και συναγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουν σε λίγες εβδομάδες οι αθλητές μας. Θα είμαστε εκεί, θα είμαι εκεί, δίπλα τους στο Τόκιο, στη μεγάλη επιτυχία που έχουν ήδη καταφέρει δηλαδή να συμμετέχουν και να εκπροσωπούν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν φέρουν και μετάλλια θα είναι ακόμα μία επιτυχία όμως ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί και τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Θα το πω για άλλη μία φορά η βάση του αθλητικού υποδήματος είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός τα ερασιτεχνικά σωματεία. Δημιουργούμε μία ισχυρή βάση για να μπορέσει η πυραμίδα του αθλητισμού να εξελιχθεί και να φέρει καλύτερα αποτελέσματα, διότι είναι σίγουρο ότι χωρίς ισχυρή βάση η κορυφή δεν μπορεί να σταθεί για πολύ μόνη της. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το αθλητικό οικοδόμημα και για το δυναμικό που έχει η αθλητική οικογένεια στην Ελλάδα και βεβαίως θα ζήσουμε λαμπρές στιγμές και στο Τόκιο αλλά και στις επόμενες διοργανώσεις».

Για τη συνεργασία του με τη νέα διοίκηση της ΕΛΟΚ, ο υφυπουργός τόνισε: «Νομίζω ότι η ικανοποίηση πάρα πολλών ανθρώπων, γνωστών και αγνώστων σε μένα, από την παρουσία του κυρίου Σιετή και των υπολοίπων μελών στη διοίκηση του καράτε τα λέει όλα. 

Είμαι βέβαιος, γνωρίζοντας τον ελάχιστο διάστημα αλλά βλέποντας το πάθος του και κυρίως τη μεθοδικότητα του, ότι θα φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ένα άθλημα που δυστυχώς από την επόμενη περίοδο δεν θα είναι Ολυμπιακό. 

Όμως είναι χιλιάδες οι γονείς που έχουν εμπιστευτεί τα παιδιά τους στο καράτε και είμαι σίγουρος ότι με νέα διοίκηση και τον κύριο Σιετή στο τιμόνι θα ζήσουμε πολύ δυναμικές και εξαιρετικές στιγμές. 

Ήδη πάρα πολλά παιδιά έχουν βρει το δρόμο τους και έχουν πάρει διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε επιπλέον μετάλλια και διακρίσεις για Έλληνες αθλητές. Είμαι πολύ αισιόδοξος και πολύ χαρούμενος για τη συνεργασία που έχω μαζί τους».Πηγή