«Απάτη οι εξετάσεις του Σουάρες»

Με τη λέξη «απάτη» ο εισαγγελέας της Περούτζια χαρακτήρισε τη διαδικασία που υποβλήθηκε ο Λουίς Σουάρες για την ιταλική γλώσσα, ενώ τέσσερα μέλη του Πανεπιστημίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για 8 μήνες.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ουρουγουανός στράικερ πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στνην Ιταλία για να αποκτήσει την υπηκοότητα, ωστόσο, σύμφωνα με τον εισαγγελές προέβη σε παρατυπίες κατά τη διάρκεια των εξετάσεων για την απόκτηση του διαβατηρίου.

Οι εξετάσεις του Σουάρες κράτησαν μόλις 12 λεπτά, με τον ίδιο να λαμβάνει προνομιακής μεταχείρισης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, μάλιστα, υπήρξε διαρροή των ερωτήσεων μέσω μίας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο εισαγγελέας της Περούτζια γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του την Παρασκευή (4/12) ότι οι έρευνες που ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν τις αρχικές υποψίες.

«Μετά τις έρευνες επιβεβαιώθηκε το πλαίσιο για τις υποψίες για μία στημένη εξέταση, η οποία επέτρεψε την έκδοση του πιστοποιητικού γνώσης της ιταλικής γλώσσας τύπου «B1» στον γνωστό ποδοσφαιριστή της Ουρουγουάης Λουίς Σουάρες, προϋπόθεση για την απόκτηση ιθαγένειας.

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι το περιεχόμενο της δοκιμής είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στον ίδιο τον παίκτη» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του εισαγγελέα, Ραφαέλ Καντόνε.

Μετά την εξέλιξη αυτή το υπουργείο οικονομικών έθεσε σε διαθεσιμότητα τους διευθυντές του Πανεπιστημίου, Τζιουλιάνα Γκρέγκο και Σιμόνε Ολιβιέρι, για οκτώ μήνες καθώς και τους δύο καθηγητές που εξέτασαν τον ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θα ερευνηθεί και η συμμετοχή της Γιουβέντους στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η διοίκηση της «Βέκια Σινιόρα» άσκησε πιέσεις για την επίσπευση των διαδικασιών απόκτησης της ιταλικής υπηκοότητας από τον Σουάρες.

Εκείνο το διάστημα ο Σουάρες είχε μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα κι αναζητούσε τον επόμενο «σταθμό» της καριέρας του, φτάνοντας μία ανάσα από την ένταξή του στο δυναμικό των «μπιανκονέρι».

 Πηγή