Αν θέλουμε να νικήσουμε το Κόσοβο πρέπει να παίξουμε πολύ καλά

Η πρώτη θέση στο 2ο όμιλο της League C στο Nations League και κατ΄ επέκταση της ανόδου στη League B, μαζί με τη διεκδίκηση ενός απευθείας εισιτηρίου στο EURO 2024, περνάει από την Πρίστινα.

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει αύριο (5/6, 21:45) εκτός έδρας το Κόσοβο, στο ντέρμπι του ομίλου όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και τις εκτός έδρας νίκες των δύο αντίπαλων (2-0 στην Κύπρο, 1-0 στη Β. Ιρλανδία).

Με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει κάνει άλμα για την πρώτη θέση, καθώς στη συνέχεια θα φιλοξενήσει την Κύπρο και το Κόσοβο στον Βόλο, την προσεχή εβδομάδα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκουστάβο Πογέτ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παραδέχθηκε ότι έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό για την ενδεκάδα, όμως θα περιμένει ως το πρωί της Κυριακής να δει την κατάσταση των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Πογέτ:

Για το τι γνωρίζει για το Κόσοβο και τι περιμένει: «Έχω να πω δύο πράγματα. Όταν ανέλυα την Ελλάδα πριν αναλάβω την ομάδα, είδα και τα παιχνίδια της Εθνικής με το Κόσοβο. Είδα και τον αγώνα του Κοσόβου με την Κύπρο. Εάν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά.»

Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Έχω στο μυαλό μου την ιδέα για την ομάδα που θα παίξει την Κυριακή. Θα περιμένουμε, δεν θα βιαστούμε για την τελική απόφαση. Στόχος είναι να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα. Ο Μασούρας δεν ήταν διαθέσιμος με τη Βόρεια Ιρλανδία, θα τον περιμένω να δω σε τι κατάσταση είναι. Έχω ένα σχήμα στο μυαλό μου και θα περιμένω μέχρι αύριο το πρωί.»

Για το αν η νίκη είναι το μόνο αποτέλεσμα που επιθυμεί: «Πάμε για τη νίκη. Μπορεί μετά το ματς να σας πω αν είμαι ικανοποιημένος, ανάλογα την εξέλιξή του. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν έρχονται όπως θέλουμε. Αυτό που έχω να πω είναι πως θα παρατάξουμε την ομάδα με στόχο να νικήσουμε.»

Για το αν θα χρησιμοποιήσει διαφορετική τακτική ή θ΄ αλλάξει: «Θα βασιστώ στις ίδιες αρχές. Κατά 95% θα πάμε με τη δική μας φιλοσοφία. Να έχουμε τις θέσεις μας και να είμαστε προετοιμασμένοι. Ίσως αλλάξουμε μεμονωμένα χαρακτηριστικά σε κάποιους παίκτες, αλλά το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε είναι προκαθορισμένο.»

Για το τι περιμένει ν΄ αλλάξει η ομάδα: «Θα ήθελα να μάθουμε από τα τελευταία δύο ματς. Να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία που κρατήσαμε σ΄ αυτά. Ξέρω ότι απέναντί μας θα έχουμε ενδιαφέροντες αντιπάλους και θα πρέπει να τους προσέξουμε.»

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο αμυντικός της Στουτγάρδης Ντίνος Μαυροπάνος, που είπε ότι η Εθνική θα παίξει μόνο για τη νίκη στην Πρίστινα, ενώ επισήμανε ότι η καλή αμυντική λειτουργεία είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς.

Οι δηλώσεις Μαυροπάνου:

Για το πώς περιμένει τον αγώνα με το Κόσοβο: «Γνωρίζουμε τον αντίπαλο. Έχουν αλλάξει προπονητή, ίσως και φιλοσοφία, αλλά ξέρουμε τους παίκτες. Παίξαμε πέρυσι εναντίον τους. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά και ερχόμαστε εδώ με στόχο να κερδίσουμε.»

Για το αν περιμένει διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς: «Νομίζω ότι θα είναι διαφορετική ομάδα. Το Κόσοβο προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και ν΄ απειλήσει με αντεπιθέσεις. Εμείς θα παίξουμε διαφορετικά. Με τη Βόρεια Ιρλανδία προσέξαμε αρκετά τις γραμμές μας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αγώνα, ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.»

Για την καλή συνεργασία που έχει με τον Χατζηδιάκο: «Δεν παίζουμε άμυνα μόνο εμείς. Είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Βοηθούν οι μέσοι αλλά και όλοι στην ομάδα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και όπως αντιμετωπίσαμε τη Βόρεια Ιρλανδία μπορούμε να το κάνουμε και με πολλούς αντιπάλους.»

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον από τους αντιπάλους: «Ξέρουμε ότι το Κόσοβο έχει παίκτες που μπορούν να προκαλέσουν περισσότερα προβλήματα από κάποιους άλλους. Εμείς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως σύνολο, όπως και κάποιους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν, όπως ο Μουρίκι.»Πηγή