Ανεστάλη η συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της Euroleague

Η Ευρωλίγκα ανέστειλε -μέχρι νεωτέρας- τη συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της, που εκτός από το ομώνυμο τουρνουά περιλαμβάνει και το EuroCup.

Η απόφαση αφορά τις τρεις ρωσικές ομάδες της Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ούνιξ Καζάν) και τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup. 

Ουσιαστικά, οι ρωσικές ομάδες ίσως να έχουν την ευκαιρία να δώσουν τους εναπομείναντες αγώνες μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου αν ο πόλεμος τελειώσει σύντομα και υπάρξει χρόνος για διεξαγωγή των εξ αναβολής αναμετρήσεων. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Euroleague τονίζει πως θα ακυρωθούν οι αγώνες των ρωσικών ομάδων για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες».

«H Euroleague θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων,» αναφέρει η διοργανώτρια Αρχή στη σχετική ανακοίνωσή της και καταλήγει:

«Η Euroleague και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».

Η διοργανώτρια αρχή του κορυφαίου διασυλλογικού τουρνουά μπάσκετ στην Ευρώπη αποφάσισε αρχικά να αναβάλει τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχουν οι ρωσικές ομάδες για τον επόμενο μήνα.

naftemporiki.grΠηγή