Αναβάλλεται η επίσκεψη Μπαχ στην Ιαπωνία

Η επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στην Ιαπωνία αναμένεται να ακυρωθεί, αφού η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας έχει επεκταθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές, μετέδωσε σήμερα ο τηλεοπτικός οργανισμός NHK, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Μπαχ μπορεί να είναι «δύσκολη» εν μέσω των κρουσμάτων κορωνοϊού, που δεν δείχνουν σημάδια μείωσης και η κυβέρνηση διατηρεί τα μέτρα αντιμετώπισής, του ώστε να επιβραδύνει την εξάπλωσή του.

«Υποψιάζομαι ότι η είσοδος στην Ιαπωνία εν μέσω αυτής της πολύ σοβαρής κατάστασης θα αποτελούσε επίσης μια συναισθηματική επιβάρυνση για τον πρόεδρο Μπαχ» δήλωσε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπαχ έχει προγραμματίσει να παρευρεθεί σε τελετή κατά την διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στη Χιροσίμα στις 17 Μαΐου, αλλά η Χασιμότο δήλωσε ότι η επίσκεψή του δεν είχε επιβεβαιωθεί.

«Οι διοργανωτές του Τόκιο 2020 θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση με τον κορονοϊό και θα λάβουν την απόφαση για την παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς θεατές τον Ιούνιο», συμπλήρωσε η Χασιμότο.

Σήμερα (7/5) η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τέσσερις άλλες περιοχές ως τα τέλη Μαΐου, που σημαίνει ότι τα μέτρα θα λήξουν σε λιγότερο από δύο μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.Πηγή