Ακύρωση ή αναβολή των Αγώνων ζητεί το 80% των Ιαπώνων

Ευρήματα που προκαλούν έκπληξη προκύπτουν από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στην Ιαπωνία, αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πρόκειται να φιλοξενηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο.

Περίπου το 80% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η διοργάνωση θα πρέπει να ακυρωθεί ή να καθυστερήσει, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τηνπολύ μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού, στο σύνολο της χώρας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Kyodo News. Το 35,3% των ερωτηθέντων θέλει να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το 44,8% προτιμά καθυστέρηση στη διεξαγωγή τους.

Ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα κήρυξε την περασμένη Πέμπτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευρύτερη περιοχή του Τόκιο κι ενδέχεται να επεκτείνει το μέτρο και σε άλλες περιοχές, καθώς η Ιαπωνία επιχειρεί να συγκρατήσει την αύξηση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα του Kyodo, περίπου το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η απόφαση του Σούγκα να κηρύξει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το Τόκιο ελήφθη πολύ αργά, ενώ το 68% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης στην πανδημία.Πηγή