Ακόμη 4 θετικά κρούσματα στην εθνική ανδρών

Ακόμη τέσσερις παίχτες της εθνικής ανδρών του πόλο βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην ομάδα, όπως ανακοίνωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται έτσι σε πέντε. 

Όλοι είναι ασυμπτωματικοί και πολύ καλά στην υγεία τους και έχουν  τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους. Αρνητικά βγήκαν από την άλλη τα τεστ των μελών εθνικής ομάδας γυναικών. Κανένα θετικό δείγμα δεν υπήρχε ούτε ανάμεσα στο προσωπικό του συγκεκριμένου κολυμβητηρίου, που επίσης υποβλήθηκε σε τεστ.

Οι έλεγχοι θα επαναληφθούν την ερχόμενη Τρίτη (4/8) σε όλους, προκειμένου να υπάρξει οριστική επιβεβαίωση ή μη των κρουσμάτων. Όπως εξήγησε ο γιατρός της ΚΟΕ, Γιώργος Μαρίνος «όλα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα». Το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά θα παραμείνει κλειστό για να γίνει απολύμανση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες είχε γίνει γνωστό πως ο Μανώλης Πρέκας βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Είχε παρουσιάσει ελαφρά συμπτώματα την Πέμπτη και υπεβλήθη σε ιατρικό έλεγχο την Παρασκευή, ενώ το αποτέλεσμα έγινε γνωστό χθες. 

Μετά την επιβεβαίωση του συγκεκριμένου κρούσματος όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών τέθηκαν για προληπτικούς ελέγχους α οποία τέθηκαν για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα πέντε ημερών. 

 Πηγή